България ще продължи ангажирано да подкрепя европейската интеграция на Черна

...
България ще продължи ангажирано да подкрепя европейската интеграция на Черна
Коментари Харесай

Караянчева: България ще продължи ангажирано да подкрепя европейската интеграция на Черна гора

България ще продължи ангажирано да поддържа европейската интеграция на Черна гора и е подготвена да показа своя опит в преговорния развой. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща с ръководителя на Комисията по европейска интеграция на Народното събрание на Черна гора Адриян Вуксанович. Парламентарна делегация, водена от Вуксанович, е на публично посещаване в България по покана на ръководителя на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин.

Отношенията сред България и Черна гора се развиват извънредно сполучливо, означи по време на диалога Цвета Караянчева. Тя поздрави черногорските парламентаристи за напредъка на тяхната страна по пътя към участие в Европейски Съюз и благодари за присъединяване им във форумите от Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Освен, че беше приоритет на нашето председателство, европейската интеграция на страните от Западните Балкани е тематика, по която България ще продължи да работи, акцентира ръководителят на Народното събрание.

Председателят на Комисията по европейска интеграция на Народното събрание на Черна гора Адриян Вуксанович изрази признателност за поредната позиция на България в поддръжка на европейската интеграция на Черна гора. За нас тя е извънредно значима, акцентира той. Ние знаем, че имаме да създадем доста неща по пътя към участие в Европейски Съюз и сме подготвени да изпълним нужните промени, означи Адриян Вуксанович.

Предстои през днешния ден в София да подпишем протокол за съдействие сред Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове на Народното събрание и Комисията по европейска интеграция на Народното събрание на Черна гора, акцентира Адриян Вуксанович. Той посочи, че с това българският парламент се подрежда измежду първите три, с които законодателната институция на Черна гора има подписани документи за натоварен парламентарен продан и съдействие в региона на европейската интеграция.

В диалога в Народното събрание участваха заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев и ръководителят на групата за другарство България – Черна гора в Народното събрание Петър Петров.

По-рано черногорските парламентаристи бяха поздравени в пленарната зала на Народното събрание. В българския парламент те се срещнаха и с народните представители от Групата за другарство България – Черна гора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР