България ще предостави хуманитарна помощ за Ирак, Сирия, Афганистан и

...
България ще предостави хуманитарна помощ за Ирак, Сирия, Афганистан и
Коментари Харесай

България ще предостави хуманитарна помощ за Ирак, Сирия, Афганистан и Йемен

България ще даде филантропична помощ за Ирак, Сирия, Афганистан и Йемен в размер на 782 000 лева Финансирането ще бъде обезпечено от средствата по бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за развиване и филантропична помощ.

Най-голям дял ще бъде ориентиран към Сирия, където ще бъдат разпределени 293 хиляди лева За Афганистан и Ирак ще бъде отпусната помощ в размер от по 195 хиляди лева, а за Йемен – 97 хиляди лева Това оповестиха от държавната пресслужба.

Средствата ще бъдат предоставени посредством съответни доброволни вноски към бюджетите на Международния комитет на Червения кръст, Международната организация по миграция, Службата на Организация на обединените нации за съгласуване на филантропичните действия, Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците, Детския фонд на Организация на обединените нации.

Предоставената от българска страна филантропична помощ е част от напъните на интернационалната общественост за възобновяване на района и възстановяване на изискванията на живот на жителите там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР