България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна за преодоляване на

...
България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна за преодоляване на
Коментари Харесай

България дава хуманитарна помощ на Украйна за справяне с последиците от разрушения язовир Нова Каховка

България ще даде филантропична помощ на Украйна за превъзмогване на последствията от разрушаването на язовирната стена на Водноелектрическа централа „ Каховка “, заяви пресслужбата на Министерския съвет в петък вечерта.

В началото на юни в резултат на бойните дейности в следената от Русия част на Херсонска област в Украйна. Случилото имаше тежки екологични последствия по поречието на река Днепър.

С решение на Министерския съвет ще бъде обезпечена безплатна филантропична помощ на обща стойност от близо 35 000 лева, която ще включва бутилки минерална и изворна вода и опаковъчни материали (полиетилен, аеропласт и др.).

Решението е в отговор на поисканото подпомагане от украинското държавно управление към Европейския съюз (ЕС) посредством активиране на Механизма за гражданска отбрана на Съюза.

Украйна и Русия се упрекват взаимно за разрушаването на стената на язовира. Хиляди хора бяха евакуирани след случилото се, беше обявено и за няколко жертви и потърпевши.

По информация на Министерството на околната среда и водите от края на юли проби от 22 пункта в Черно море са посочили, че няма замърсяване от опустошения язовир в българската акватория на Черно море, където се влива Днепър.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР