България ще предостави финансова помощ за справяне с хуманитарната криза

...
България ще предостави финансова помощ за справяне с хуманитарната криза
Коментари Харесай

България отпуска хуманитарна помощ на Сирия

България ще даде финансова помощ за справяне с филантропичната рецесия в Сирия и района в размер на 97 792 лева, реши държавното управление на днешното съвещание. Финансирането ще бъде обезпечено от бюджета на Министерството на външните работи, предопределен за развиване и филантропична помощ.

Предоставената от българската страна филантропична помощ е част от напъните на интернационалната общественост за възобновяване на района и възстановяване на изискванията на живот на жителите там.

Междувременно бе обявено, че Турция ще стартира военната си интервенция против кюрдските въоръжени формирования в Североизточна Сирия с бомбардировка на основни позиции и сухопътно навлизане на към този момент квалифицираните за това хиляди бойци от „ Свободната сирийска войска “.
Операцията, наречена от Анкара „ Пролет на мира “ (Peace Spring) ще стартира с артилерийска бомбардировка на основни позиции на сирийските кюрдски „ Отряди за национална самозащита “ и „ Сирийските демократични сили “, в това число бази, командни щабове, подготвителни лагери и оръжейни хранилища, оповестява проправителственият вестник Yeni Safak.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР