България ще предложи на Европейския съвет в Брюксел тази седмица

...
България ще предложи на Европейския съвет в Брюксел тази седмица
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на процеса Акаба през 2020 г.

България ще предложи на Европейския съвет в Брюксел тази седмица Евросъюзът да подкрепи Йордания, която е приютила 1 500 000 сирийски бежанци до момента. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който е на публично посещаване в Кралството. Борбата с тероризма, миграцията, обстановката в Сирия и икономическото съдействие разискаха двете страни. Кралят на Йордания и Борисов договориха семейството на процеса " Акаба " през 2020 година в България.

 © БГНЕС
Сътрудничество в битката с тероризма, екстремизма, радикализма и незаконната миграция, увеличение на комерсиалния стокообмен и интензифициране на икономическото съдействие, повишение на туристопотока сред България и Йордания разискаха министър председателят Бойко Борисов и министър председателят на Йордания Омар Раззаз в столицата на кралството Аман.

България желае да разшири съдействието сред службите за сигурност на двете страни, разгласи министър председателят Бойко Борисов пред йорданския си хазаин.
Бойко Борисов, министър-председател: Оценяваме и благодарим за изключителните старания и тежест, която имат над 1 200 000-1 300 000 мигранти, които се намират на територията на Йордания. Сега на Съвета в Брюксел ще го преговоря с нашите сътрудници, тъй като ние сме длъжни да подпомогнем Йордания в тая изключителна тежест, която е поела.
Специален акцент в диалозите бяха бежанците и миграционната рецесия. Йордания е остров на непоклатимост в района на Близкия Изток и приютява 1,5 млн. сирийски бежанци, както и стотици хиляди християни от Ирак.
Омар Раззаз, министър-председател на Хашемитско кралство Йордания: България се употребява с престиж в Европейски Съюз, по тази причина е извънредно значимо да работим за съгласуване на нашите дейности в областта на външната политика, позицията ни по районни спорове и Палестинския проблем.
България, която ще бъде хазаин на Берлинския развой, е предложила да семейства и процеса " Акаба ", иницииран от Абдула II през 2015 година за съдействие в битката с тероризма и екстремизма.
Бойко Борисов, министър-председател: Йордания е една от страните, която води като България уравновесена политика и неслучайно външните ни министерства имат идентични или сходни позиции по всички значими въпроси. Поех уговорката пред сътрудника да намерим метод да възстановим и подтикваме българските компании, както румънците с бартер откакто съществени снабдители от Йордания са били за България на фосфат, в този момент сме се ориентирали и към други снабдители.Омар Раззаз, министър-председател на Хашемитско кралство Йордания: Обменихме мнение за развиване на икономическите ни взаимоотношения. Бих показал, че България съставлява образец в границите на Европа от позиция на високотехнологичните производства и селското стопанство. Имаме упоритостите да усилваме търговията, да изпълним съгласуваност сред стопанските системи на двете страни.
В столицата Аман министър председателят се срещна и с краля на Йордания Абдула II, който се счита за пряк правоприемник на пророка Мохамед. Сред обсъжданите тематики са усилване на другарските връзки сред двете страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР