България ще построи участъка от магистрала Струма през Кресненското дефиле

...
България ще построи участъка от магистрала Струма през Кресненското дефиле
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Струма през Кресна ще се строи по старото трасе и с европари

България ще построи сектора от автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле по авансово определеното трасе и с европейски средства, сподели през днешния ден в границите на парламентарния надзор министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Затова продължава и процедурата за избор на реализатор.

Както е известно, държавното управление избра план за построяването на трасето през Кресненското дефиле, при който трафикът се разделя на две елементи - в посока Гърция през съществуващия в този момент път през дефилето, а в посока София - по нов път източно от дефилето. Срещу това трасе се оповестиха редица неправителствени организации. Те оферират целият път да се изнесе източно от дефилето, а сегашният да остане местен. Последната тъжба до Брюксел по проблема е от 20 декември предходната година.

Екоминистърът изясни, че изтеглянето на апликационната форма, с който се желае европейски финансиране, станало факт на 15 януари, е добре премислен ход. Аврамова уточни, че преди да се изискат още веднъж европейски средства, ще се изпълнят поредност от ограничения за запазване на природата.

Работата по тях ще стартира през тази година, увери министърът, без да дава повече детайлности. Петя Аврамова уточни, че предпочетеният вид на трасе е най-щадящ околната среда, най-изгодния финансово и гарантиращ най-голяма сигурност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР