България ще помага на Риши Сунак да спре нелегалната имиграция

...
България ще помага на Риши Сунак да спре нелегалната имиграция
Коментари Харесай

``Таймс“: България ще помага на Риши Сунак да спре нелегалната имиграция

България ще оказва помощ на Риши Сунак да спре незаконната имиграция – 

Англия се насочва към България и Турция в напъните си да се оправи с рецесията с дребните лодки през Ламанша, като Риши Сунак ще призове в Молдова европейските водачи на срещата на Европейската политическа общественост да трансфорат незаконната имиграция в собствен главен приоритет, написа „ Таймс “.

Повече от 1 000 000 сирийски и афганистански бежанци обмислят да изоставен Турция тази година след земетресението през февруари и възобновяването на депортирането в Афганистан, съгласно Министерството на вътрешните работи. Очаква се множеството от тях да се опитат да пътуват до Западна Европа, в това число Англия.

Граничните сили също са получили доказателства, че Турция се е трансформирала в главен център за произвеждане на лодки, употребявани от трафиканти на хора, пренасящи мигранти през Ламанша, съобщава  “Таймс “. До момента тези лодки са се произвеждали главно в Китай. 

Сунак ще разгласи в Кишинев ново партньорство с България за усилване на обмена на разследваща информация между Националната организация за престъпност и българската полиция за проведените незаконни групи, които прехвърлят контрабандно оборудване за лодки и хора през границата. 

Вестникът отбелязва, че България се трансформира в ключов пункт за влизане в Европейски Съюз както за банди, докарващи лодки и мотори от Турция, по този начин и за мигранти, след мерките срещу прекосяването на Егейско море в Гърция. От „ Даунинг стрийт “ обявиха, че новото съглашение ще помогне на България да „ унищожи бизнес модела “ на нарушителите.

“Таймс “ показва, че българската гранична полиция е предотвратила 11 000 незаконни влизания през границата с Турция от януари насам, което е с 40% повече по отношение на същия интервал на предходната година.

Българската гранична полиция е предотвратила 11 000 незаконни влизания през границата си с Турция от януари насам, което е с 40% повече по отношение на същия интервал на предходната година.

 Скрийншот от публикацията в уеб страницата на в. Таймс
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР