България ще получи с 8% повече европейки средства за развитие

...
България ще получи с 8% повече европейки средства за развитие
Коментари Харесай

Деница Николова: България ще получи с 8% повече европейски средства за развитие в новия програмен период

България ще получи с 8% повече европейки средства за развиване на районите и възстановяване качеството на живот на хората в програмния интервал след 2020 година Това разгласи във Варна заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова, която взе участие в откриването на обновената постройка на СУ „ Пейо Кр. Яворов “ в ж. к. „ Владислав Варненчик “ и осъвременената ул. „ Цар Симеон І “, финансирани със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 г.

В момента текат първите договаряния сред обособените министерства и ведомствата, с цел да може ресурсът да се разпредели най-оптимално по отношение на потребностите на страната и да се концентрира върху избора на вложения с максимален резултат, посочи Николова. Тя добави, че задачата е да се реализира по-голяма синергия сред обособените стратегии и интегрирано финансиране за цялостна рационализация на районите и обитаемоте места, а не както до в този момент – единствено за учебно заведение, обществен дом, обособен площад.

Заместник-министър Николова осведоми, че ще бъдат продължени европейските вложения за възобновяване и модернизиране на образователните заведения в страната, като фокусът ще бъде ориентиран върху обзавеждането и преоборудването им с най-съвременни принадлежности и технологии.

Заместник-регионалният министър осведоми, че във Варна по оперативната стратегия се влагат 112 млн. лева в 12 плана за рационализация на просветителни институции, градската среда и други 37 млн. лева се влагат в надграждането и подобряването на градския превоз. Общо 10 просветителни институции ще бъдат осъвременени по планове на стойност близо 16 млн. лева От тях ще бъдат облагодетелствани общо над 13 700 деца, сподели още зам.-министър Николова. С над 34,4 млн. лева ще бъде усъвършенствана градската среда. Други над 1,7 млн. лева ще бъдат вложени в центрове за незабавна здравна помощ и многопрофилната болница за интензивно лекуване по план на Министерството на здравеопазването. Близо 1,4 млн. лева е поддръжката за два обекта на обществената инфраструктура в процеса на деинституционализация на деца и възрастни с потенциал 30 души.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР