България ще поиска от Европейската комисия разрешение да внесе със

...
България ще поиска от Европейската комисия разрешение да внесе със
Коментари Харесай

България ще закъснее пред ЕК със Стратегическия план за земеделието до 2027 г.

България ще изиска от Европейската комисия позволение да внесе със забавяне плана си на Стратегически проект за развиване на земеделието до 2027 година , оповестява БНР.

Според европейските регламенти националният проект трябваше да е подготвен до 1 януари 2022 г . Поради политическата рецесия, трикратните парламентарни избори и дългото ръководство от служебно държавно управление обаче документът към момента не е подготвен, а част от предложенията в него провокират остро неодобрение измежду фермерите.
 Екологичен потенциал утвърди най-голямата промяна на агросубсидиите от десетилетия насам
Екологичен потенциал утвърди най-голямата промяна на агросубсидиите от десетилетия насам

Тя ще насочи средства към дребните стопанства и устойчивите производства

Съпредседателят на Националната овцевъдна асоциация Симеон Караколев уточни, че от сектора недвусмислено са декларирали позиция в тематичната работна група, че за страната е доста по-добре да бъде направено вярно и надлежно да бъде по-добре прилагано. Има значително страни членки, които също няма да бъдат подготвени с техните стратегически проекти, тъй че ние няма да сме единствените, което евентуално е в наша изгода, означи той.

Последното за тази година съвещание на тематичната работна група е на 21 декември. На него фермерите ще разискват една от най-спорните тематики по отношение на таваните на дотациите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР