България ще поиска от ЕС средства за оборудването на граничарите.

...
България ще поиска от ЕС средства за оборудването на граничарите.
Коментари Харесай

България ще поиска от ЕС пари за оборудване на граничарите

България ще изиска от Европейски Съюз средства за оборудването на граничарите. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред български публицисти в Брюксел при идването си за изключителното съвещание на Съвета на Европейски Съюз, отдадено на ситуацията по гръцко-турската граница.

Министърът към този момент не конкретизира сумата, която ще бъде нужна, само че посочи, че дирекциите в Министерство на вътрешните работи са подготвили планове за своите потребности. Маринов добави, че към този момент не се постанова изпращането на още чиновници от европейската гранична работа Фронтекс в страната. По неговите думи България е подготвена да изпрати втори собствен транспортен съд в помощ на гръцките гранични патрули.

Маринов сподели, че в България няма рецесия, каквато се следи в Гърция, само че не изключи опцията това да се промени. Където е рецесията сега, се събират трите граници - на България, Гърция и Турция. Това се случва на 30-40 километра от нашата граница, ние сме в цялостна подготвеност. Трябва да се подготвим, когато няма рецесия, съобщи министърът.

Той дефинира ситуацията по българо-турската граница като естествена и без основни промени в последните месеци. По неговите думи има единични опити за нелегално прекосяване на браздата. Министърът дефинира днешната изключителна среща на своите сътрудници от Европейски Съюз като извънредно наложителна. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР