България ще подкрепи започването на преговори за членство в Европейския

...
България ще подкрепи започването на преговори за членство в Европейския
Коментари Харесай

Какви са българските условия към Скопие?

България ще поддържа започването на договаряния за участие в Европейския съюз със Северна Македония и Албания, само че няма да разреши Скопие да ги приключи, в случай че не извърши съответни условия, свързани с изчистването на противоречивите моменти от общата ни история. Това е формалната българска позиция преди срещата на върха на Европейски Съюз в средата на месеца, на която се чака двете балкански страни да получат дата за начало на договарянията за присъединение.

" България ще се съгласи за фактическото присъединение на Северна Македония, единствено когато са изпълнили всички условия ", сподели вицепремиерката и външна министърка Екатерина Захариева след държавното съвещание в сряда.

Вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов от своя страна уточни, че " Скоростта на договарянията зависи от това дали ще бъдат почтени или ще продължат да ни разиграват, както през последните две години ".

При нужда България ще може да реагира при отварянето и затварянето на всички 35 преговорни глави.

От думите на Захариева стана ясно, че държавното управление не приема рецензии, че е закъсняло с образуването на формалната си позиция, която ще мине и през Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР