България ще подкрепи Северна Македония и Албания за стартиране на

...
България ще подкрепи Северна Македония и Албания за стартиране на
Коментари Харесай

България ще подкрепи Северна Македония за еврочленство

България ще поддържа Северна Македония и Албания за пускане на договаряния за участие в Европейския съюз, само че с няколко условия. Те бяха показани през днешния ден от външния министър Екатерина Захариева и от военния министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, съобщи bTV.

Като най-важно изискване от държавното управление означават спазването на Договора за добросъседство. Македонските управляващи би трябвало да се откажат от претенциите, че у нас има македонско малцинство и да промени част от текстовете в учебниците по география, история и литература, които не дават отговор на истината за общата ни история.

„ Скоростта на договарянията със Северна Македония зависи от тяхната политическа воля да бъдат почтени, а не да се пробват да ни разиграват, както го правеха в последните две години “, предизвести военният министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

По-рано президентът Румен Радев съобщи пред публицисти в Смолян, че политиците от България и Северна Македония имат общата отговорност да ни сближават, а не да търсят мотиви да ни разделят., съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Хората от България и от Република Северна Македония споделят общ културен код, история и език повече от 1300 години. “, добави Радев, който посети през днешния ден 101-и Алпийски полк.

Радев сподели също, че е поканил македонския президент Стево Пендаровски да посети България.

„ Не би трябвало да се чака комисията по исторически и просветителни въпроси да напредне, с цел да има такова посещаване, в противен случай, ролята и задачата на политиците е да сближават позициите и то в сложни моменти “, счита президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР