България ще подкрепи румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор.

...
България ще подкрепи румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор.
Коментари Харесай

България подкрепя Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС


България ще поддържа румънката Лаура Кьовеши за европейски основен прокурор. Това са удостоверили от държавната пресслужба за БНР и Българска национална телевизия след изявление на премиера по-рано през днешния ден.

До наскоро Лаура Кьовеши оглавяваше румънската антикорупционна организация. Освен нея, за новия пост се състезаваше и французинът Жан-Франсоа Бонер, само че тази седмица кандидатурата му беше оттеглена и Франция заявява поддръжка за румънката.

Окончателното решение би трябвало да бъде одобрено от Европейския съвет и Европарламента. Европейската прокуратура би трябвало да проработи до края на идната година. Тя ще има право да проверява закононарушения, засягащи бюджета на Европейски Съюз като корупция, пране на пари и трансгранични измами с Данък добавена стойност.

В персоналния си профил във facebook, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова написа, че Кьовеши може да е притежател на правдивост за европейските жители.

"Страх лозе пази, само че е късно за пазача. Борисов оповестил, че ще поддържа госпожа Кьовеши за основен европейски прокурор. Изчаквал бил ЕНП да има обща позиция. Тази седмица му зададох въпрос в Народното събрание - ще я поддържа ли. Не пристигна да ми отговори, тъй като не било от неговата подготвеност. Чудя се да се дръзвам ли, да рева ли? Когато имаше двама претенденти ", написа Нинова и добави: "Борисов не поддържаше Кьовеши. Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила. Сега, когато тя остана единствен претендент - тича пред вятъра. Късно ви е за промяна на позицията, господин министър председател, показва водачът на Българска социалистическа партия и прибавя към Борисов: Време ви е за терзания ".

"Изразявам персоналното си мнение - подкрепях я и преди, и в този момент. Отнесох доста рецензия за тази позиция и от свои, и от други, само че не преставам да мисля, че тя може да бъде притежател на правдивост за европейските жители. Желая й триумф ", написа в умозаключение още Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР