България ще подкрепи осигуряването на допълнителен радиочестотен спектър за развитие

...
България ще подкрепи осигуряването на допълнителен радиочестотен спектър за развитие
Коментари Харесай

Кабинетът подкрепи осигуряването на допълнителни радиочестоти за мобилни услуги

България ще поддържа обезпечаването на спомагателен радиочестотен набор за развиване на мобилните услуги в международен мащаб. Това е част от позицията, която бе утвърдена от държавното управление през днешния ден, дружно със състава на българската делегация за Асамблеята по радиосъобщенията, 21-26 октомври и Световната конференция по радиосъобщения към Международния съюз по далекосъобщения, 28 октомври-22 ноември, които ще се проведат в Шарм Ел Шейх, Египет.

В документа се споделя още, че освобождението на радиочестотните ленти би трябвало да се прави съгласно националните особености на обособените страни.

В утвърдената от държавното управление позиция е показано мнението на България по въпроси, свързани с потребността от радиочестотен набор за нови типове системи и услуги, както и от преразглеждане на процедурите за съгласуваност работата на сателитни, морски, въздушни и наземни радиослужби. Участието на български представители в работата на Асамблеята по радиосъобщенията и Световната конференция по радиосъобщения ще способства за отстояване на националните ползите при промени в планирането на честотните разпределения.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР