България ще подкрепи намаляването на броя на евродепутатите след излизането

...
България ще подкрепи намаляването на броя на евродепутатите след излизането
Коментари Харесай

България подкрепя намаляването на броя на евродепутатите

България ще поддържа намаляването на броя на евродепутатите след излизането на Англия от Европейския съюз.

Позицията на държавното управление за идното неофициалното съвещание на Европейския съвет на 23 февруари в Брюксел е била утвърдена на съвещанието в сряда, заяви държавната осведомителна работа.

Българската позиция по този въпрос съответствува напълно с решението на Европейския парламент, утвърдено при започване на февруари.

В момента Англия разполага със 73-ма депутати в 751-членния Европейски парламент.

Предложението е 27 от английските места да се разпределят сред 14 държави-членки, които сега са по-слабо показани. България не е измежду тях. Останалите 46 депутатски места ще бъдат оставени в запас и ще се употребяват за бъдещето разширение на Европейски Съюз, взеха решение евродепутатите.

Така след " Брекзит " и европейските избори следващата година новият Европарламент ще има 705 депутати.

Ако решението на Европарламента бъде утвърдено и от Съвета на Европейски Съюз, то България ще резервира настоящия си брой евродепутати – 17, е посочено в държавното прессъобщение.

На съвещанието на кабинета е била утвърдена и българската позиция за идното съвещание на Европейския съвет и по отношение на Многогодишната финансова рамка след 2020 година В средата на февруари ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер показа " менюто " с вероятните разновидности.

България счита, че държавите-членки би трябвало първо да реализират единодушие по основните цели на Съюза след 2020 година, е посочено в държавното известие.

Премиерът Бойко Борисов към този момент обществено разгласи, че повече пари би трябвало да се дадат по политиките за доближаване и за обучение, в сравнение с за защита и въоръжаване.

България е срещу намаляването на земеделските и структурните фондове и е за увеличение на вноската до 1.1 на 100 от брутния народен приход на страните членки.

На идния Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси на 27 февруари в Брюксел ще бъде разисквано положението на договарянията по отношение на отдръпването на Англия от Европейския съюз. Предварителната информация е за неналичието на забележителен прогрес и установено разминаване в позициите на двете страни, се споделя в държавното прессъобщение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР