България ще подготви конкретни проекти, които могат да са от

...
България ще подготви конкретни проекти, които могат да са от
Коментари Харесай

Гуанта намера! Българският бизнес запраши към Куба!

България ще приготви съответни планове, които могат да са от съвместен интерес и ще ги показа пред кубинското държавно управление. Ако те бъдат утвърдени, ще получат цялостна държавна поддръжка за оптимално бърза реализация. Това бе поето като ангажимент по време на среща сред заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и Рикардо Кабрисас Руиз, вицепрезидент на Съвета на министрите и министър на стопанската система и планирането на Куба.

„Към момента българските компании, които имат интерес да развиват активност в Куба срещат компликации при подготовка на всички изискуеми документи и приемане на разрешителни режими, с цел да бъдат позволени до пазара на островната държава“, уточни заместик-министър Манолев. Той добави, че към този момент е контрактувано с Търговската камара на Куба те да оказват помощ на такива компании, само че сериозен подтик на двустранните стопански връзки може да даде и уговорката на институциите на изпълнителната власт с този развой.

„Нека стартираме от няколко плана, които са от съвместен интерес и зад които стоят потвърдили се компании в своя бранш. Те могат да бъдат показани на вашето внимание от нашето министерство и при положение, че бъдат утвърдени да получат административна и друга помощ за по-бърза реализация на инвестициите“, предложи Александър Манолев. Вицепрезидентът на Съвета на министрите Кабрисас Руиз и приел този метод на работа и се заел сходни планове да бъдат прегледани и да им бъде даден нужния приоритет, в случай че дават отговор на условията на страната.

Манолев и Руиз са се договорили да обсъдят съответни оферти при започване на 2018 година. В Куба няма български вложения. В България не са регистрирани кубински вложения.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР