България ще открие генерално почетно консулство в Йерусалим, стана ясно

...
България ще открие генерално почетно консулство в Йерусалим, стана ясно
Коментари Харесай

Откриваме почетно консулство в Йерусалим


България ще открие генерално почетно консулство в Йерусалим, стана ясно по време на срещата сред министър председателите Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху.

Посолството на България остава в Тел Авив. След преместването на посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в Йерусалим няколко други страни към този момент оповестиха проекти за пренасяне на задачите си. След срещата Бенямин Нетаняху изрази вяра, че България ще реалокира напълно посолството си в Йерусалим:

„ Оценявам решението за разкриване на почетно консулство на България в Йерусалим и се надявам това да е първата крачка в посока установяването и на българско посолство в Йерусалим “.

Нетаняху акцентира, че България и Израел са част от една модерна цивилизация, само че цивилизация, която през днешния ден е подложена на офанзиви от радикалния ислям и от терористични групи.
Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו: "Надявам се да се откри българско посолство в Йерусалим. По време на срещата ни през днешния ден ще имаме опция да разговоряме по тематиките за киберсигурността. В рамките на нашите положителни взаимоотношения мисля, че най-ценно е благосклонността, която нашият израелски народ изпитва към вашия ".
Публикувахте от в Сряда, 5 септември 2018 година В отговор Борисов удостовери, че двете страни ще работят дружно в битката с тероризма и отсега нататък и насочи покана към Нетаняху да посети България:

„ По линия на двустранните връзки се надявам до края на годината да създадем смесеното съвещание, може и в по-гъвкава форма, само че наложително би трябвало да посетите България. Ние сме наред като домакини “.-->

Премиерът осведоми, че през днешния ден ще има среща и с родственици на починалите при атентата в Сарафово. Борисов уточни, че терористичният акт е бил ориентиран против израелски жители, само че в него са починали и български жители и на България също е била нанесена огромна вреда.

В края на визитата на българския министър председател в Израел е планувано и откриването на паметник-символ на подвига на българите през Втората международна война. Това ще се случи в парк „ Чарлз Клор “ в Тел Авив. Ще бъде открит паметник-близнак. Идеята за два идентични паметника е от 2013 година. Единият към този момент е подложен наоколо до Народното събрание в София, само че забавянето на втория се случи заради нужда от превръщане, а за новата отливка кабинетът отпусна 36 000 лв.. /dariknews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР