България ще настоява за изчистен подход и поемане на конкретни

...
България ще настоява за изчистен подход и поемане на конкретни
Коментари Харесай

Калфин иска ясни ангажименти от ЕС за справяне с бежанската криза

България ще упорства за изчистен метод и вдишване на съответни задължения в границите на Европейския съюз за справяне с бежанската рецесия, съобщи на конференция в Силистра вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Ивайло Калфин. Според него системата от квоти, оповестена преди дни, не е изключително ясна. Няма по какъв начин да задържим на мощ в нашата страна избран брой бежанци, както планува квотният принцип, в случай че те не желаят да останат у нас, сподели Калфин.

Той счита, че са нужни обилни промени в напъните да бъде спрян трафикът на бежанци и да се подкрепи настаняването им в прилежащи на споровете страни. Освен това е значимо да се почисти описът на страните, чиито жители влизат в Европа като бежанци, тъй като с големия поток влизат и хора, които не бягат от терористичните набези и бомбардировките, а желаят да емигрират, разясни вицепремиерът.

Трябва да се обмисли и финансовото застраховане на бежанците, настанени в разнообразни европейски страни, добави той. Калфин изрази мнение, че липсват задоволително ефикасни дейности по казуса и от страна на Европейски Съюз, и от страна на трансатлантическите сътрудници - Съединени американски щати и Канада. По думите му би трябвало да се търси единодушието на всички страни, които са подготвени да си сътрудничат, в това число и на Русия, за общи дейности за прекъсване на споровете в Близкия Изток./БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР