България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на

...
България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на
Коментари Харесай

Борисов: Образованието е приоритет в Програма 2030

България ще изведе образованието като главен приоритет в плана на Национална стратегия за развиване 2030. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с генералния шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле.

Фокус на диалозите бяха целите на политиката на българското държавно управление в региона на образованието и науката и на съдействието с ЮНЕСКО. Участие в срещата взеха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на културата Боил Банов.

„ Най-важният фактор за положителното обучение са учителите, по тази причина изпълняваме уговорката си за нарастване на техните заплати “, подчертава министър председателят Борисов. Той уточни, че държавното управление поставя старания за обезпечаване на високо качество на просветителния развой и образователната среда. „ Държавата обезпечава още еднакъв достъп до всички равнища на обучение и професионално образование за възрастните и децата в уязвимо състояние, както и за българите с увреждания “, сподели още министър-председателят Бойко Борисов.

Генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле поздрави България за това, което е постигнала в региона на образованието и науката, благодари и за поддръжката на страната ни в Организация на обединените нации за предварителната защита против екстремизма и антисемитизма.

Министър-председателят Бойко Борисов и генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле разискаха съдействие в областта на подводната археология, на каквато е изключително богат регионът към остров Свети Кирик и Юлита край Созопол. Българският министър председател подсети, че доста от нашите монументи на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле съобщи, че е била извънредно впечатлена от Тракийското златно богатство, което бе изложено в музея „ Лувър “ в Париж през 2014 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР