България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на

...
България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на
Коментари Харесай

Премиерът пред шефа на ЮНЕСКО: България ще изведе образованието като основен приоритет

България ще изведе образованието като главен приоритет в плана на Национална стратегия за развиване 2030. Това е декларирал министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с генералния шеф на ЮНЕСКО Одре Азуле, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. В срещата са взели участие и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на културата Боил Банов.

Основните тематики по време на диалозите са били целите на политиката на българското държавно управление в региона на образованието и науката, както и на съдействието с ЮНЕСКО. " Най-важният фактор за положителното обучение са учителите, по тази причина изпълняваме уговорката си за нарастване на техните заплати ", е подчертал министър председателят Борисов. По думите му държавното управление поставя старания за обезпечаване на високо качество на просветителния развой и образователната среда. " Държавата обезпечава още еднакъв достъп до всички равнища на обучение и професионално образование за възрастните и децата в уязвимо състояние, както и за българите с увреждания ", е добавил министър председателят Борисов.

Генералният шеф на ЮНЕСКО Одре Азуле е поздравила България за това, което е постигнала в региона на образованието и науката, благодарила е и за поддръжката на страната ни в Организация на обединените нации за предварителната защита против екстремизма и антисемитизма.

Борисов и Азуле са разискали съдействие в областта на подводната археология, на каквато е изключително богат регионът към остров Свети Кирик и Юлита край Созопол. Българският министър председател е напомнил, че доста от българските монументи на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одре Азуле е декларирала, че е била извънредно впечатлена от Тракийското златно богатство, което бе изложено в музея " Лувър " в Париж през 2014 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР