България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на

...
България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на
Коментари Харесай

Борисов пред шефката на ЮНЕСКО: Образованието е основен приоритет на България

България ще изведе образованието като главен приоритет в плана на Национална стратегия за развиване 2030 . Това е уверил министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с генералния шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле, оповестяват от пресцентъра на държавното управление.

Фокус на диалозите са били целите на политиката на българското държавно управление в региона на образованието и науката и на съдействието с ЮНЕСКО.
 Двойни учителските заплати дава обещание Борисов до края на мандата Обновена
Двойни учителските заплати дава обещание Борисов до края на мандата

Учителската специалност няма да бъде сменена, безапелационен просветителният министър

" Най-важният фактор за положителното обучение са учителите, по тази причина изпълняваме уговорката си за нарастване на техните заплати ", подчертал министър председателят.

Той показал, че държавното управление полагало старания за обезпечаване на високо качество на просветителния развой и образователната среда. " Държавата обезпечава още еднакъв достъп до всички равнища на обучение и професионално образование за възрастните и децата в уязвимо състояние, както и за българите с увреждания ", похвалил се още министър-председателят.

От своя страна Одри Азуле е поздравила България за това, което е постигнала в региона на образованието и науката , като е благодарила и за поддръжката на страната ни в Организация на обединените нации за предварителната защита против екстремизма и антисемитизма.
 13 млн. лева отиват за транспортни и квартирни разноски на учители
13 млн. лева отиват за транспортни и квартирни разноски на учители

Миналата година сумата беше под 1 млн. лева

Борисов и Азуле са разискали и съдействие в областта на подводната археология, на каквато е изключително богат регионът към остров Свети Кирик и Юлита край Созопол.

Премиерът напомнил, че доста от нашите монументи на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле съобщи, че е била извънредно впечатлена от Тракийското златно богатство, което бе изложено в музея " Лувър " в Париж през 2014 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР