България ще изпрати подбран национален отбор на Световното първенство по

...
България ще изпрати подбран национален отбор на Световното първенство по
Коментари Харесай

България изпраща национален отбор на Световното по транжиране в САЩ

България ще изпрати селекциониран народен тим на Световното състезание по транжиране в американския град Сакраменто, Калифорния, оповестиха от Асоциацията на месопреработвателите в България.

Участниците в представителния ни отбор ще бъдат селектирани посредством специфичен конкурс, който ще се организира на 11-ти и 12-ти октомври в Сливен под звучното име „ Майстор месар “. Желаещите да показват България на Световното състезание ще премерят сили в бързото и качествено обезкостяването на говеждо, свинско, агнешко и пилешко месо. За спомагателни точки ще би трябвало да показват и уменията си в приготвянето на наденица, кюфтенца или кебапчета по тяхна рецепта, както и концепция за атрактивен артикул от месо или кулинарен аламинут.

Състезанието „ Майстор месар “ се провежда от Асоциацията на месопреработвателите в България. То ще се организира в границите на обичайното Национално ревю по отглеждане на животни, с сътрудник Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни и с поддръжката на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавна фирма „ Земеделие “. Целта му е да разпространява вкусното българско месо и специалностите „ обезкоствач/транжор “ и „ кулинар “.

Събитието в „ града на 100-те войводи “ ще поведе ценителите на обичайните качествени български артикули от месо към многочислените щандове на дребни и междинни месопреработвателни предприятия от цялата страна, демонстрации и дегустации. Шеф-готвач и възпитаници от професионалната гимназия по хотелиарство и туризъм " Акад. Неделчо Неделчев " – Сливен ще подготвят кулинарни заготовки от обезкостеното месо, а одобрени майстори ще демонстрират по какъв начин се подготвя първокласен суджук и луканка.

Специално жури ще избере всред всички оферти „ Най-оригиналния и апетитен кулинарен артикул “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР