България ще изпрати някои от най-желаните от Украйна оръжия като

...
България ще изпрати някои от най-желаните от Украйна оръжия като
Коментари Харесай

Военният министър: Ще дадем на Украйна топ 3 на желаните от нея оръжия

България ще изпрати някои от най-желаните от Украйна оръжия като военна помощ. Това се разбра от изказване министъра на защитата Димитър Стоянов след днешното взаимно съвещание на парламентарните комисии по защита и по външна политика. На това съвещание бяха прегледани и утвърдени план на решение за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на воюващата страна, както и двустранно поразумение, с което София безплатно ще даде на Киев въоръжение, техника и муниции.

Най-напред, Стоянов предостатъчно установи, че въоръжението, което ще изпратим, подхожда на неговия закостенял метод. А след това добави: „ Въоръжението е такова, че е в топ три на целите на украинската войска. “ В тази връзка, той загатна за предоставения през ноември от украинската страна лист с мечтани оръжия. В него влизаха артилерийски оръдия и снаряди, системи за противовъздушна защита, танкове, бронирани машини, самолети и други През октомври се разбра, че най-голяма потребност украинската войска изпитва от системи за Противовъздушна отбрана, само че тъкмо такива София няма желание да даде, тъй като няма непотребни, както съобщи самият Стоянов.

Христо Гаджев – ръководителят на парламентарната комисия по защита, съобщи, че решението ще бъде допълнено, тъй че да бъде ясно, че помощта, която ще предоставим в този момент, няма да бъде еднократен акт. Също по този начин, с него депутатите ще укажат на държавното управление да стартира да подменя въоръжението и боеприпасите с изтичаща валидност, като за задачата ще се разчита на българския военнопромишлен комплекс. По думите на Гаджев, към този момент се разискват разновидности България да получи компенсираща техника от западните си съдружници в подмяна на тази, която ще даде на Украйна.

Николай Дренчев от „ Възраждане “, който е член на комисията по защита, разяснява, че оръжието, което ще предоставим, е такова, че по никакъв метод няма да повлияе на военните дейности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР