България ще използва корейския опит за разработване на система за

...
България ще използва корейския опит за разработване на система за
Коментари Харесай

Ползваме корейския опит за ранно предупреждение за икономически кризи

България ще употребява корейския опит за създаване на система за ранно предизвестие на рецесия в българската стопанска система, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Това стана ясно след среща на зам.-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов с специалисти от корейската делегация. Споразумението за продан на информация за ранно предизвестие за рецесия беше подписано по време на формалното посещаване на българския министър председател Бойко Борисов в Сеул през 2019 година

Българската стопанска система е в добра кондиция , като се чака напредък от към 3,3% през идващите три години, посочи Лъчезар Борисов.
 С облачно от Марс идвала нова икономическа рецесия
С облачно от Марс идвала нова икономическа рецесия

По думите на Драгомир Стойнев нямало разлика сред сегашния и Бюджет 2020

Икономиката ни е отворена към международните пазари. Тя е директно подвластна от придвижването цените на енергийните запаси, обменните курсове на валутите, лихвите и цените на тези пазар и . В този смисъл наблюдението на тези знаци е от значително значение за нас. Ние употребяваме като знак за ранно предизвестие изменението на макропоказателите на страните от Еврозоната и Европейски Съюз като цяло, защото близо 70% от нашия експорт е с тези страни , съобщи зам.-министърът.

Според него след покачването на кредитния рейтинг от разнообразни организации през миналата година България към този момент е в групата на развитите страни . " На трето място сме по финансова непоклатимост в Европейски Съюз по индикатора държавен дълг съотнесен към Брутният вътрешен продукт, като напълно скоро се чака да се придвижим и преди всичко по този индикатор ", добави той.
 През 2020 година идва икономическа рецесия, предизвестяват икономисти
През 2020 година идва икономическа рецесия, предизвестяват икономисти

363 лева ще е линията на беднотия следващата година

Проектът за ранно предизвестие за рецесия се реализира взаимно с Икономическия институт на Българска академия на науките . Неговите резултати ще бъдат употребявани от Министерството на стопанската система и други обществени институции.

В модела ще се включат общите макроикономически знаци, както и секторите недвижими парцели , стоковите пазари и пазара на труда. Всяка смяна в тях може да даде визия за положението и развиването на цялата стопанска система.

" От корейска страна акцентираха положителните връзки сред двете страни и усилването на икономическите връзки, изключително след визитата на българския министър председател през предходната година, като показаха че търговията се усилва с над 50% единствено за 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР