България ще има три състезателки в стрелбата на олимпийските игри

...
България ще има три състезателки в стрелбата на олимпийските игри
Коментари Харесай

Мария Гроздева тръгва за шести медал от Олимпиадата

България ще има три състезателки в стрелбата на олимпийските игри в Токио. Емблемата на цялата ни делегация без подозрение е легендата Мария Гроздева, която ще преследва шести орден от най-големия състезателен конгрес. Тя е шампионка от Сидни 2000 и Атина 2004, а също така има и три бронзови оценки - от Барселона 1992, Атланта 1996 и Атина 2004.

Мария взе квотата праз април 2019 година след първо място в шампионата за Световната купа в дисциплината 25 метра състезателен револвер в Пекин. Българката влезе с 6-и резултат на финала (587 т.), а първа бе германката Моника Карш с 593 т. - една точка под международния връх на друга българка Диана Йоргова. На финала обаче нашето момиче бе безапелационно и победи с резултат от 36 т. На второ място остана унгарката Вероника Майор с 35 т., а трета е гъркинята Анна Коракаки с 30 т.

С тази победа Мария Гроздева си обезпечи седмо присъединяване в най-висшия състезателен конгрес. Тя и плувецът Йосиф Миладинов ще бъдат знаменосци на България на церемонията на откриването на игрите. Стрелкинята ще има тази чест за повторно след 2004 година След това знамето вяха Петър Стойчев в Пекин 2008, Йордан Йовчев в Лондон 2012 и Ивет Лалова в Рио 2016.

В Токио ще забележим и Антоанета Костадинова, за която това ще бъде втора поредна олимпиада. Квотата си гордостта на Търговище взе през май 2019 година Тогава тя завоюва бронзов орден на Семеен кодекс в Мюнхен.

Виза за Токио имаше и Мирослава Минчева, само че на олимпийски игри всяка страна има право на единствено по двама състезатели в дисциплинираност. „ Според резултатите от последните надпревари, на които сме взели участие всички, то Мирослава Минчева е с най-ниски достижения. За да взе участие тя в някоя дисциплинираност на олимпийските игри, то ще би трябвало играч, който е дал по-добри резултати от нея през годината и се чака да даде и по-добър резултат в Токио, да не стреля там в някоя от дисциплините, в която може да се класира на край и да стреля за орден ", изясни проблема Гроздева, която е ръководител на стрелковия съюз.

За сметка на това пък в Япония ще имаме представителка в ловната пукотевица. Става дума за 19-годишната международна шампионка Селин Али от Айтос.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР