България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк. Това заяви

...
България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк. Това заяви
Коментари Харесай

Рекламираме културата и историята си с билбордове в Ню Йорк

България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие на съвещание на Националния съвет по туризъм в комплекс " Златни пясъци ", оповестява Дарик, базирайки се на Българска телеграфна агенция.

Ангелкова посочи, че паната ще бъдат ситуирани на знакови места в американския град през октомври и ноември. На билбордовете ще бъдат показани български културно-исторически забележителности. Тя добави, че с общината в Ню Йорк ще бъдат контрактувани и други начинания за рекламиране на нашата страна. Освен в този град България ще бъде показана и в Бостън, Вашингтон, Лос Анджелис и Лас Вегас.

През септември би трябвало да бъде дефинитивно подготвена програмата за националната туристическа реклама през 2018 година, посочи министърът. По думите й по предварителни данни ще бъдат нужни 30 милиона лв., с цел да бъдат изпълнени плануваните начинания.

Тя добави, че страната ни ще се популяризира и в перспективни пазари като Китай, Япония, Индия, Близкия изток, Съединени американски щати и Канада.

Ангелкова сподели още, представена от туристическото министерство, че България е преди всичко като желана дестинация за немските туристи.

Поставени сме преди всичко от огромните туроператори като желано място за отмора от немските туристи. Към момента немският пазар се движи с растеж към 15-20% по отношение на същия стадий на предишното лято, добави тя.

Ангелкова показа още, че сме на второ място при избора на гостите за отмора от Холандия и на четвърто място от Франция и от Русия.

" Данните все още демонстрират, че са налице всички предпоставки за доста удобен летен сезон 2017 година с прогнози 7-10% растеж по отношение на миналогодишния. Разбира се, това не е лимит и ни следва още работа, с цел да надграждаме постигнатото, и освен това - да го създадем устойчива наклонност. Аз персонално одобрявам тези статистики като оценка за нашия труд и за напъните ни да превърнем страната в по-разпознаваемо и желано място за пътешествия и ваканции ", добави още министърът.

" Ориентирът е 10% растеж на туристите от тези дестинации през 2018 година Важно е също да привличаме нови и перспективни пазари, като прогностичната цел е да стигнем 20% растеж от тях ", съобщи още министър Ангелкова.

На съвещанието беше прегледана Годишната стратегия за национална реклама на България за 2018 година и актуализирането на Националната тактика за стабилно развиване на туризма в България 2014-2030 година Участие в полемиката вземат и регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, представители на министерства, Комисията за отбрана на потребителите, Българската организация по сигурност на храните, Националната организация за приходите, общини, туристическия отрасъл, национални курорти и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР