България ще има нов национален стадион, а възможностите за строеж

...
България ще има нов национален стадион, а възможностите за строеж
Коментари Харесай

Държавата ще разгледа три терена за строеж на нов национален стадион

България ще има нов народен стадион, а опциите за градеж към този момент се разискват, разгласи министърът на спорта Красен Кралев. Според него новото оборудване не е обвързано директно с общата кандидатура на България със Сърбия, Румъния и Гърция за европейското състезание през 2028 или международното през 2030 година

" Заявили сме твърдо желание да изградим нов народен стадион. Това не е обвързвано единствено с общата кандидатура. Има няколко терена, които са препоръчани от Столичната община, всичките са положителни и отзивчиви. Не мога да ги разясня като места. Три терена, на които сме се спрели и се разискват. Ще ги предложа на държавното управление и ще ги подложим на обществено разискване. Всеки си има плюсове и минуси, отзивчиви са и мисля, че ще се харесат ", сподели министърът на спорта.

Според него мъртвило по общата кандидатура има поради миналите европейски избори. " Знаете, че след тях в две от страните - Гърция и Румъния, има предварителни избори. Заради това не се състоя срещата в Букурещ. Изчакваме те да се проведат ", добави Кралев.



Министърът на спорта посочи, че какъв брой огромен е стадионът ще зависи от кандидатурата. " Яснота какъв ще е потенциалът може да получим в края на годината, когато стане ясно дали ще аплайваме за европейско или международно състезание. Изискванията са разнообразни. "

Все още не се знае какво ще стане с Националния стадион " Васил Левски ". Според Кралев той не е в положително положение, а поддръжката му е скъпа. " Ясно е, че подобен огромен стадион в центъра на столицата не може да има. " Васил Левски " ще извършва ролята на народен стадион, до момента в който не се построи нов ", сподели министърът.

Кралев посочи, че Министерството на спорта продължава да преглежда и вариантите за стадиона на ЦСКА в Борисовата градина. След новия проект за парка се появиха разногласия.

" Архитектите, които са спечелили състезанието, не са обърнали внимание, че там има доста спортна инфраструктура, издигната преди доста години. Имаме съгласие с основния проектант на София. Ще подадем несъгласие по точката, която се касае за " Армията ". За да може да се употребява като оборудване, би трябвало да бъде реновиран. "

Според Кралев стадионът ще бъде в нормите, заложени в новия проект за Борисовата градина. " Навлизайки в пистата, която ще се махне, ще създадем оборудване, което да не излиза отвън размерите на чашката. "

Какво сподели Кралев за българския футбол четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР