България ще има 1 батальон от около 1000 наши войници,

...
България ще има 1 батальон от около 1000 наши войници,
Коментари Харесай

България ще има 1 батальон, който ще действа при ескалация на конфликта НАТО-Русия

България ще има 1 батальон от към 1000 наши бойци, които ще бъдат ситуирани у нас, само че ще са под командване и ръководство с НАТО поради развиването на напрежение сред Алианса и Русия.

Той няма да се изпраща в чужбина, само че може да прави взаимни учения с други страни, защото у нас липсвали нужните качества.

Това сподели чуването си пред Народно събрание военния министър Стефан Янев.

„ Това значи – батальон, който посочим ще бъде в непрекъснатата си стоянка, само че ще усили темпа си на подготовка и образование за разнообразни типове сюжет. Ние не предвиждаме ескалация, нито имаме проекти този контингент да отиде отвън рамките на страната “, изясни той.

„ В резултат на последното развиване на рецесията и решенията на НАТО, военното командване е сложил задача за търсене на нови варианти, само че те не са взети на среща на върха, което следва през лятото. В момента се разискват ограничения, които да наподобяват на засилено предно наличие по сходство на балтийските страни и Полша и те да бъдат приложени и за страните по югоизточния фланг на НАТО – България, Румъния, Словакия и Унгария “, сподели Янев.

Военният министър сподели, че имало дефицити в армията, макар „ розовите оценки “. Анализът му за въоръжените сили бил, че съществуващите били поради непостоянен метод през годините. „ Какъвто и да е бюджетът за рационализация и качества, че по-скоро няма да стане в границите на година, а в края да се компенсира друго и по този начин системата не се развива. Ние сме в състояние да кажем, че системата на защитата не е предвидим и предсказуем, а желая да е “, изясни Янев пред депутатите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР