България ще е сред първите страни, които ще се сдобият

...
България ще е сред първите страни, които ще се сдобият
Коментари Харесай

България - сред първите, които ще получат ваксина срещу COVID-19 от САЩ

България ще е измежду първите страни, които ще се снабдят с ваксина против COVID-19. Това даде обещание държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео след диалог с премиера Бойко Борисов.
В момента Белият дом работи по основаването на ваксина против болестта. Помпео поздрави България за бързите дейности, целящи да понижат случаите на COVID-19. По думите на Борисов държавният секретар на Съединени американски щати заречен страната ни да е измежду първите, които ще имат шанса да приложат имунизацията.

" Като мине времето на пандемията, България, Европа и Съединени американски щати, които споделят идентични демократични полезности и свободи на жителите, дружно като стратегически сътрудници ще измъкнат страните си от икономическата рецесия в следствия на ковид “, споделил още Помпео по време на телефонния диалог с премиера.

Борисов пък изискал комплекти за проби по метода PCR.

Двамата се съгласили, че „ всички страни са длъжни да продължат битката с пандемията посредством взаимопомощ и тясно съдействие при продан на сполучливи практики в лекуването ".

„ Всяка страна има свои опит и познания, само че в случай че споделяме дружно ефикасните ограничения ще се оправим по-бързо в борбата с пандемията “, декларирал още министър председателят Борисов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР