България ще е една от първите държави в програмата Европейски

...
България ще е една от първите държави в програмата Европейски
Коментари Харесай

Борисов: По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента

България ще е една от първите страни в програмата " Европейски зелен документ "

Всички неистини една по една отпътуват в коша, остава свършеното и работата. Това съобщи министър председателят в оставка Бойко Борисов във видеообръщение, оповестено в страницата му във фейсбук във връзка присъединяване си в срещата на върха в Порто, където държавните ръководители на страните членки на Европейски Съюз разискват реализирането на Европейския дирек на обществените права.

„ На тези, които в този момент доста обичат да дават оценки и приказваха за чипиране, че с РНК имунизациите ни чипират, желая да кажа, че 37 хиляди българи през вчерашния ден са се ваксинирали. Всички неистини една по една отпътуват в коша, остава свършеното, направеното и работата. Благодаря на всички, които вземат участие в тази активност “, сподели той.

" България беше е една от първите страни в Европейски Съюз, която даде данни от електронните си документи (за поставените ваксини против Covid-19 - бел.ред.) в европейската система. Швеция първа удостовери, че сполучливо са валидирали данните от българския документ на 7 май. Тогава бяха извършени и проби на портала за европейския зелен документ. По време на тези проби сполучливо предоставихме собствен криптографски материал и получихме информация от останалите държави-членки. България ще бъде една от първите страни, които ще бъдат включени в програмата " Европейски зелен документ " още при стартирането й на 1 юни ", осведоми Борисов.

Той сподели ще, че е получил благодарности от чешкия си сътрудник Андрей Бабиш поради съдействието при следствието на хипотетично съветско присъединяване в зривовете на оръжейни хранилища в Чехия.

„ Само може да ми е мъчително и да ми е жалост от това, което наблюдавам” - по този начин министър председателят в оставка разяснява политическата конюнктура в страната. „ Надявам се, че Радев не се гордее с продукта, който една година основава и изпрати в парламента”, добави той.

Изборите, които минаха костваха 150 милиона, разяснява още Бойко Борисов. " За 8 работни дни, тъй като си провалиха едно съвещание, излиза, че работата на тези хора, коства 18. млн. и 750 хиляди лева По 19 млн. лева дневно коства това шоу в Народното събрание. Хубаво е, че го закриха, тъй като с това шоу, щяхме да банкрутираме ", посочи Борисов.

" Когато Европа и светът броят центовете, ние стотици милиони харчим за шоу ", сподели още Борисов.

„ Важно е да кажем какво е Планът за деяние на Европейския дирек за обществени права. Той има три акцента. Първият е до 2030 година минимум 78% от популацията на възраст от 20 до 64 години да бъде заето и да има работа. Второ, минимум 60% от всички пълнолетни лица да вземат участие в най-малко едно образование за цифрови умения през годината. Трето, броят на хората в риск от беднотия и обществено изключване да бъде понижен с минимум 15 млн. до 2030 година “, сподели Бойко Борисов.

„ Това, което през днешния ден подписахме, ние започнахме да го вършим от преди 4 години. Не единствено пенсионерите и възрастните хора са във фокуса на Европейски Съюз. На фокус са и децата. Ние вкарахме над 50 000 деца, които в никакъв случай не бяха влизали в класни стаи, да се образоват, а това, че направихме наложителни детските градини от 4-годишните, точно в този момент това в Европа се слага като проект за деяние, а ние към този момент сме го създали. Друго изключително значимо е децата да се образоват в специалности, за които има по-късно пазар на труда. Има доста съвременни образования, само че има ли пазар за тях. На нас са ни нужни машинни инженери и технолози – това, което в идващите години в България ще се развива “, съобщи Борисов.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3084173508477365
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР