България ще достигне пика на епидемията от COVID-19 на 24

...
България ще достигне пика на епидемията от COVID-19 на 24
Коментари Харесай

Американски научен институт: България ще достигне пика на епидемията на 24 април

България ще доближи пика на епидемията от COVID-19 на 24 април, изчисли Изследователският институт към Университета във Вашингтон. Институцията създаде уебсайт със заключенията си за разнообразни страни в света, наранени от ковид, измежду които и България. Данните за страната бяха оповестени в сряда вечерта. Преди това Институтът разгласява своите прогнози за Съединени американски щати и множеството от най-засегнатите страни, написа " Свободна Европа " .

Според изчисленията, направени за България, сред 19 и 30 април в страната може да се чакат по 9 или 10 смъртни случая на ден, след което случаите ще стартират да понижават. Институтът позволява, че при избрани условия смъртните случаи биха могли да доближат и максимума от 57 човешки жертви за ден.

Изводите на екипа са учредени на голям брой публични данни, подадени от другите страни, а датата на упования пик предстои на всекидневно преизчисление. Всички проучвания са осъществени при допускането, че в съответната страна е наложена " цялостна обществена отдалеченост до май 2020 година ".

На 30 януари Световната здравна организация (СЗО) разгласи за световна опасност новия ковид, който за първи път беше открит в края на 2019 година в Китай. На 11 март СЗО разгласи, че става дума за пандемия. Настъпването на заболяването бързо завладява целия свят, както се вижда на тази карта в действително време.

В България, която разгласи изключително състояние поради COVID-19 на 13 март, има над 20 смъртни случая. Над 600 са потвърдените случаи на ковид. Тук можете да следите обстановката в България.

Кой е този институт

Институтът за здравни индикатори и оценка (IHME) е теоретичен институт към Медицинския факултет на университета, основан през 2007 година и финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Той изследва статистиките в региона на международното опазване на здравето, прави сравнителна оценка на главните здравни проблеми в света и преценя успеваемостта на тактиките, които се употребяват за превъзмогване на проблемите. Изводите на института са публично налични, разгласяват се на уеб страницата на институцията и се употребяват от държавните управления при взимането на решения.

Пред телевизия CNN откривателите акцентират, че всичките им упования за пика на заболяването в обособените страни са неокончателни и подлежат на изменение при смяна на изходните данни. Сред формалните обстоятелства, подадени от страните, попадат такива за легловия потенциал на лечебните заведения в съответната страна, за заетостта на леглата, за броя на обдишващите апарати за интензивни кревати. Посочено е, че сега България има задоволителен леглови потенциал, само че има дефицит от 74 обдишващи апарата.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР