България ще бъде в една група с олимпийския шампион Китай

...
България ще бъде в една група с олимпийския шампион Китай
Коментари Харесай

Волейболистките с тежък жребий за Мондиал 2018! Вижте съперниците ни

България ще бъде в една група с олимпийския първенец Китай на Световното състезание за дами през 2018 година в Япония, което ще се организира от 1-и до 20-и октомври следващата година. Освен китайките останалите противници на българските " лъвици " ще бъдат Италия, Турция, Канада и Куба. Жребият несъмнено може да бъде избран за извънредно сложен и тежък предвид на останалите евентуални противници, които можеха да се паднат. Това стана ясно по време на церемонията по жребия за Мондиал 2018, който бе теглен тази нощ в хотел " Кейо Плаза " в Токио.

Предварително четири тима - Япония като домакини, Китай, Съединени американски щати и Сърбия като водачи в международната класация на Международната федерация (FIVB), бяха избрани за водачи на четирите предварителни група. Домакините от Япония избраха да водят Група А. Освен това идващите 4 тима в ранглистата бяха разпределени в групите по така наречен " система на змиорката ", която познаваме от огромните шампионати, в това число и Олимпийските игри. Така европейският вицешампион Холандия попадна в групата на Япония, мощният отбор на Италия отиде в Група В при олимпийските шампионки от Китай, Русия в Група С дружно със Съединени американски щати, а Бразилия отиде в Група D при европейския първенец Сърбия.

Останалите 16 отбора, които се класираха за Мондиала, бяха разпределени в 4 урни по 4 тима съгласно мястото си в международната класация. България бе в урна 2 и по този метод попадна в Група В при Китай, " Скуадра адзура " и изтегления преди този момент отбор на Турция. След това групата бе попълнена от Канада и Куба.

Форматът на Мондиал 2018 ще бъде същия като преди 4 години на шампионата в Италия. В първата фаза ще има 4 групи по 6 тима във всяка. Първите 4 от всяка група или т.е. 16 отбора ще продължат напред, където ще образуват нови 2 групи по 8 тима. Група А ще се кръстоса с Група D, а Група В с Група С. Първите 3 тима от всяка от тези групи ще образуват последните 2 групи от 3 отбора, а от там ще се образуват полуфиналите на кръст и мачовете за медалите.

Жребий за групите за Световното състезание по волейбол за дами през 2018 година:

Група А (в Йокохама):
1. Япония
2. Холандия
3. Аржентина
4. Германия
5. Камерун
6. Мексико

Група В (в Сапоро):
1. Китай
2. Италия
3. Турция
4. БЪЛГАРИЯ
5. Канада
6. Куба

Група С (в Кобе):
1. Съединени американски щати
2. Русия
3. Република Корея
4. Тайланд
5. Азербайджан
6. Тринидад и Тобаго

Група D (в Хамамацу):
1. Сърбия
2. Бразилия
3. Доминиканска република
4. Пуерто Рико
5. Казахстан
6. Кения
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР