България ще бъде представена от четирима делегата на 84-ия Конгрес

...
България ще бъде представена от четирима делегата на 84-ия Конгрес
Коментари Харесай

България с четирима представители на Конгреса на ФИГ в Истанбул

България ще бъде показана от четирима делегата на 84-ия Конгрес на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), който стартира през днешния ден в Истанбул.

В Турция са президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев, вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова, дългогодишеният интернационален арбитър и член на Техническата комисия по спортна аеробика към ФИГ Десислава Богушева и Николина Христова, член на Техническия комитет по акробатика към ФИГ.

Както е известно, федерацията по гимнастика на Норвегия отхвърли да бъде хазаин на Конгреса, който трябваше да се състои на 22 октомври в Сандефьорд. Централата не пожела да организира Конгрес с присъединяване на съветски и беларуски делегати.

В началото на март Международната федерация по гимнастика забрани на състезателите от Русия и Беларус да вземат участие в надпревари под егидата на ФИГ, поради обстановката в Украйна.

В Истанбул присъединяване ще вземат и делегати от Русия и Беларус.

Двудневният конгрес на ФИГ ще включва отчети на президента Моринари Ватанабе, на техническия координатор Стив Бъчър, на президенти и ръководителите на комитета " Гимнастика за всички " и комисията по паркур. Президентите на континенталния съюз също би трябвало да рапортуват на Конгреса, както и на Фондацията за взаимност на ФИГ и Фондацията за нравственос на гимнастиката.

Предстои да бъдат разисквани финансови въпроси, статут на националните федерации и оферти на управленията и членовете на ФИГ, както ще бъдат връчени и почетни награди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР