България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и

...
България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и
Коментари Харесай

България с Калейн, Николова и ансамбъл жени на Световната купа в София

България ще бъде показана от Боряна Калейн, Стилияна Николова и отбор дами на Световната купа по художествена гимнастика в София. Това стана ясно от поименните поръчки за Купата в столицата. Надпреварата в Арена Армеец ще се организира от 8 до 10 април.

За Италия в самостоятелното на килима ще вземат участие София Рафаели и Милена Балдасари. Както е известно, гимнастичките от Русия и Беларус бяха изключени от надпреварите под егидата на Международната федерация по художествена гимнастика след нашествието в Украйна. За Украйна са декларирани Полина Карика и Виктория Оноприенко и отбор дами, само че тяхното присъединяване е под въпрос.

При ансамблите, България е в състав София Иванова, Биляна Везирска, Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова и Женина Трашлиева, като Иванова и Везирска ще играят в по едно от съчетанията. Очаква се в София да дойдат и мощните ансамбли на Азербайджан, Италия и Япония.

Калейн и ансамбълът ще започват сезона на Гран При Марбея в края на месеца сред 25-27 март, а Стилияна Николова към този момент взе присъединяване на интернационалния шампионат Афродита Къп, където се поздрави със златото в многобоя. За първата международна купа в Атина, която е от 18 до 20 март, за България са декларирани две гимнастички – Татяна Воложанина и Ева Брезалиева.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР