България ще бъде независима от доставките на газ от Русия,

...
България ще бъде независима от доставките на газ от Русия,
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: България има осигурени доставки на газ, преговаря се за цената

България ще бъде самостоятелна от доставките на газ от Русия, като сега единственият проблем пред подписването на контракт за различни доставки е цената.

Това разгласи националният представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев в ефира на Българска национална телевизия.

“Дори Русия да спре доставките на газ за България, към този момент са обезпечени различни способи за доставка на газ и трасетата са ясни. Към момента единственият проблем е цената. Нещо повече – България ще се трансформира в страна, която ще подкрепи доставките на природен газ за Западна Европа ”, съобщи Мирчев, който е и заместител ръководител на енергийната комисия в Народното събрание.

“Надявам се е и с общите дейности на Европейския съюз до края на годината да реализираме положителни цени и този въпрос да бъде решен. В това отношение държавното управление си прави работата ”, добави той.

Ивайло Мирчев разгласи, че напълно скоро държавното управление ще разгласи необятен пакет от стопански ограничения за битка с инфлацията и високите цени.

“Това е значимият спор в обществото и това са значимите, тематики които би трябвало да се вземат решение. В финален стадий сме на подготовката на този пакет, който се създава във финансовото министерство и ще бъде показан от Министирески съвет идната седмица. Мерките ще бъдат много необятни и упованията са да омекотят финансовия удар ”, сподели той.

Според него в бъдещия пакет ще залегне помощ за енергийно бедните, които да получават поддръжка поради високите цени на тока.

“Важното е парите да стигат до тези, които имат потребност. Не може да се дава отстъпка за тока на човек, който има една огромна къща с басейн за това, че си топли водата в басейна. Това е значимият спор, а не парите за постовете или пък за пътните компании – проблем, който надробиха ГЕРБ ”, добави Мирчев.

„ Демократична България “ през цялото време има кардинална позиция по тематиката за изпращането на оръжия в Украйна и това е решение на държавното управление, няма никаква потребност Народното събрание да взема решение, разяснява още Ивайло Мирчев.

“Ние сме оптимисти, във вторник има съдружен съвет, на който тази тематика ще бъде сложена ”, добави Мирчев.

“За „ Демократична България “ идващият ход е този въпрос да бъде препоръчан на вниманието на националните органи на партията – те са тези, които би трябвало да вземат решение за това какво се случва с ролята на “Демократична България ” в това ръководство ”, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР