България ще бъде една от първите държави в Европейския съюз,

...
България ще бъде една от първите държави в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Борисов: По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента

България ще бъде една от първите страни в Европейския съюз, включена в програмата Дигитален зелен документ , още при стартирането й на 01.06.21 година “. В това увери министър-председателят в оставка Бойко Борисов, след края на неофициалната сесия на държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейския съюз (ЕС). Българският министър председател означи, че с сполучливото въвеждане на цифровия документ се извършва още един ангажимент, стихотворец към туристическия отрасъл. „ Целта на този документ не е да затрудни или да има неравенства “, безапелационен беше Борисов.
„ На 7-ми май към този момент бяха осъществени сполучливи първични проби за съгласуемост на българския пример на DGC (Дигитален зелен сертификат) със системите на Швеция, Австрия и Румъния. България сполучливо употребява и валидира данните на останалите страни в Европейски Съюз “, уточни министър-председателят и даде образец с Швеция, която е удостоверила сполучливото разчитане и валидиране на данните от българския документ. Отново на 7-ми май, според общоевропейския график за интеграция на системите, бяха извършени и проби за интеграция с European Digital Green Certificate Gateway (DGCG), който обезпечава обмяната на криптографска информация сред страните членки, нужна за валидирането на цифровите зелени документи.
 Ваксинационният зелен документ в Европейски Съюз е на път да докара до съществени проблеми Ваксинационният зелен документ в Европейски Съюз е на път да докара до съществени проблеми
Преговорите за бъдещия европейски зелен документ, който сертифицира дали носителят му е имунизиран, прекарал е болестта COVID-19...
„ По време на тези проби България сполучливо даде собствен криптографски материал и получи информация от останалите страни членки. На 14-ти май следва приемателно тестване и след приключването му, България ще бъде една от първите страни в Европейски Съюз, включена в програмата цифровия зелен документ “, означи министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът подсети, че процесът започва на 21.04.21 година, когато Европейската комисия (ЕК) даде на страните членки техническа спецификация за разработка на услугите за издаване, валидиране и разпространяване на Европейските цифрови зелени документи.
Премиерът Борисов подчертава също върху резултатите от завършилата среща на върха в Порто. Министър-председателят дефинира като исторически триумф подписването на Споразумението за обществен ангажимент от Порто , с което беше реализиран явен и упорит ангажимент в обществената сфера, от страна на водачите на страните членки на Европейски Съюз, Европейска комисия, Европейския парламент и всички обществени сътрудници.
Бойко Борисов обърна внимание на трите основни цели с небосвод до 2030 година, залегнали в Плана за деяние за Европейския дирек на обществените права: минимум 78% от популацията на възраст 20-64 година да бъде в претовареност ; минимум 60% от всички пълнолетни лица да вземат участие в най-малко едно образование всяка година за цифрови умения; броят на лицата в риск от беднотия или обществено изключване да бъде понижен с минимум 15 000 000.
Министър-председателят Борисов подсети, че още преди четири години българското държавно управление издигна образованието в народен приоритет и работеше целеустремено за неговото развиване. Освен двойното нарастване на възнагражденията на учителите, беше реализиран и значителен прогрес във връзка с дигитализацията на образованието. Министър-председателят подчертава и върху дейната политика на държавното управление, с помощта на която над 50 000 деца бяха върнати или записани за първи път в градина и на учебно заведение .
 Коя е Маги Бадер, която нарочиха, че е направила фотосите в спалнята на Бойко Борисов Коя е Маги Бадер, която нарочиха, че е направила фотосите в спалнята на Бойко Борисов
Най-коментираната персона в България сега е... Маги Бадер. На 7 май сайтът Agri.bg тиражира думи на Светослав Илчовски, че т...
Борисов означи осъществявания ангажимент на кабинета да бъде въведена наложителна предучилищна подготовка за децата от 4-годишна възраст. Също по този начин се подкрепя издръжката на паралелки за придобиване на подготовка по предпазени специалности и специалности от специалности, по които има предстоящ дефицит от експерти на пазара на труда. По отношение на политическата конюнктура в България министър председателят Бойко Борисов изрази своята угриженост от протичащото се.
„ Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година основава и най-после го изпрати в Народното събрание. Гледайки ги, допускам, че не се гордее с тях и е схванал какво направи. Ако не е схванал, още по-лошо “, означи Борисов. Премиерът подсети, че за състоялите се избори разноските бяха в размер на 150 000 000 лв.. Същевременно депутатите са работили едвам осем дни.
„ Излиза, че по 19 000 000 лв. дневно коства това шоу в . Хубаво, че го закриха, тъй като с това шоу щяхме да банкрутираме “, посочи още Борисов и подсети, че в този момент предстоят още разноски за нови избори, а след няколко месеца предстоят и президентските избори. „ Европа и светът броят центовете и се чудят по какъв начин засегнатите от пандемията да бъдат обезщетени, ние харчим стотици милиони за шоу “, уточни още министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР