България се явява донор на работна ръка за Европа. Това

...
България се явява донор на работна ръка за Европа. Това
Коментари Харесай

Чужбина отново е най-атрактивна за търсещите работа в Бургас

България се явява донор на работна ръка за Европа. Това е един от изводите, който направи шефът на „ Бюро по труда “ – Бургас Живко Янакиев: " Ако погледнете в уеб страниците на съответните страни ще видите, че и там се търси това, което и тук. Същото се отнася за дефицитните работни места. Обикновено те са за водачи, селскостопански служащи, експерти в областта на туризма, където има потребност от цялостен набор на специалности , заварчици, шлосери, монтьори. Ние сме донори на Европа във връзка с работна ръка. Но предвид на стандарта и заплащането там отиват хиляди българи в частност и хора от Бургас, до момента в който чужденците, които работят тук, са единици “.
На 6 ноември в Бургас ще се организира асортимент на фрагменти за сферата на туризма в Германия. На нея представители на работодатели от Германия в региона на туризма ще търсят фрагменти за зимните курорти.
Малко преди този момент, на 30 октомври, по линия на EURES - мрежата за съдействие сред Европейската комисия и публичните служби по претовареност в страните от Европейското икономическо пространство, още веднъж ще се организира среща в Бургас. На нея ще се търсят възпитаници, студенти и младежи до 35 години за работа в чужбина . Много от тях ще могат да стажуват в Германия, като съчетават работата с проучването на езика.

Голямо е търсенето в двата полюса, от една страна на млади и квалифицирани експерти и от друга на общи служащи. Тази наклонност се обрисува като непрекъсната в Бургас.
Статистиката на Дирекция „ Бюро по труда “ – Бургас демонстрира, че към 30 септември общият брой на записаните безработни е 2919 , като нарастването по отношение на предния месец е с 215 души. В същото време са декларирани 705 работни места по разнообразни специалности.
Остава " гладът " на работодателите за медицински експерти, шивачки, общи служащи и младежи с висше обучение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР