България се включва в кампанията за въвеждане на адекватен минимален

...
България се включва в кампанията за въвеждане на адекватен минимален
Коментари Харесай

България се включва в кампанията за въвеждане на минимален доход за европейските граждани


България се включва в акцията за въвеждане на съответен най-малък приход за да се обезпечи по-добър живот на европейските жители. Това стана ясно на проведена от общественото министерство кръгла маса за премерване на виталното ниво и бедността на национално равнище, предава БНР.

" Трябва като приоритет да сложим в нашата активност бедността на всички хора, тъй като бедността няма цвят, бедността не се нуждае от политика, ние би трябвало да работим обединени и дружно, с цел да реализираме един висок витален стандарт, от който хората се нуждаем. Да създадем една пътна карта за съответни минимални приходи “, разяснява заместник-министърът на труда Султанка Петрова, представена от националното радио.

Определянето на съответен най-малък приход ще става по нов способ, като задачата е неговият размер да дава отговор както на достигнатия БВП на глава от популацията, по този начин и на потребностите на хората.

Председателят на Европейската анти-бедност мрежа Любомир Минев означи, че определянето на размера на този нов най-малък приход ще бъде както съгласно потребностите на хората, по този начин и в сходство с икономическото развиване на всяка една от държавите-членки.

Бившият обществен министър Иван Нейков подчертава върху това, че казусът е доста по-дълбок, в сравнение с наподобява на пръв взор и че въобще не става въпрос просто за повишение на размерите на обществените помощи, на компенсациите за безработица или на по този начин наречения " обезпечен " най-малък приход в общественото подкрепяне, който сега е 75 лв. на месец.

" Макар и доста публично да не си го признаваме, Европейски Съюз споделя, че този модел за битка с бедността, който съществува сега, е несъответстващ. Няма добър резултат. Харчат се пари, поставят се управнически старания и в последна сметка бедността на практика не понижава ", съобщи Иван Нейков.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР