България се включи в делото в Хага срещу Русия за

...
България се включи в делото в Хага срещу Русия за
Коментари Харесай

България се включи в делото в Хага срещу Русия

България се включи в делото в Хага против Русия за геноцид и военни закононарушения. Това излиза наяве от документ, оповестен от Международния углавен съд в Хага и представен от „ 24 часа “.

Първите две страни, които се включиха в делото, бяха Латвия и Литва. След това се причислиха и други страни. Това са Нова Зеландия, Англия,
Германия, Съединени американски щати, Швеция, Румъния, Франция, Полша,
Италия, Дания, Ирландия, Финландия, Естония, Испания, Австралия, Португалия, Австрия, Люксембург, Гърция, Хърватия, Чехия.

Миналия месец сенатът на Полша одобри резолюция. В нея разгласи Руската федерация за терористичен режим и
прикани интернационалната общественост да поддържа
Международния углавен съд в следствието на лицата, виновни за военните закононарушения в Украйна.

Всички сенатори, присъстващи в горната камара, гласоподаваха в поддръжка на резолюцията. В нея Сенатът съобщи, че „ на 24 февруари 2022 година въоръжените сили на Руската федерация са отприщили чудовищна война против Украйна “.

„ Нейната цел е да заличи суверенна страна от картата и да затрие украинската нация “, се показва в резолюцията.

„ Руските нашественици тероризират популацията на украинските градове, бомбардират цивилен обекти като: детски градини, учебни заведения, театри и жилищни комплекси. Бандити в съветски униформи изтезават и убиват военнопленници и цивилни в окупираните територии. Те отвличат украински деца, с цел да ги отгледат като еничари. Те изселват, преселват и изпращат украински жители в най-отдалечените краища на Русия “, гласи резолюцията.

Сенаторите обявиха, че познават сходни прояви на държавен тероризъм от историята, само че съгласно тях европейците в никакъв случай не са предполагали, че ще бъдат застрашени от геноцид и военни закононарушения, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Междувременно Владимир Путин и неговият силов уред се върнаха към жестоките практики на режимите на Сталин и Хитлер “, написа Сенатът. „ Ето за какво Русия би трябвало да бъде победена и лишена от опцията да заплашва своите съседи “.

Сенатът също по този начин приветства напъните на всички институции и организации, които изследват и документират закононарушенията против популацията на Украйна, и прикани интернационалната общественост да окаже цялостна поддръжка на Международния углавен съд за започване на следствие на виновните лица.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР