България се включи този уикенд в деветото издание на популярната

...
България се включи този уикенд в деветото издание на популярната
Коментари Харесай

България отбелязва Световния ден на снега

България се включи този уикенд в деветото издание на известната самодейност на ФИС - Световен ден на снега. Страната ни е в групата от 45 страни, които ще отбележат в 365 курорта с разнообразни спортни прояви световната демонстрация целяща да приобщи младите към зимните спортове.
Световният ден на снега ще бъде маркиран в Банско през днешния ден, като цената на еднодневна въжен превоз карта за деца на възраст до 12 год. /включително/, ще бъде на стойност 1.00 лева с включен Данък добавена стойност. Домакините от " Юлен " чакат всички другари на снега и зимните спортове в събота след 10 часа на Бъндеришка поляна.
За най-малките те са подготвили детски слалом, втурване с туби по снега и други занимателни игри, както и лакомства и топли питиета.
Банско за следващ път се причислява към тази самодейност на Световната федерация по ски (FIS).

По традиция Пампорово също ще се включи в Деня на снега на 19 януари. От Родопския курорт са подготвили доста снежни игри и развлечения, демонстрации и образование по ски алпийски дисциплини и свободен жанр, подобаващи за дребни и огромни. Програмата стартира в 10:30 на плац Студенец и всеки може да се включи, на място ще има топли питиета, музика и доста занимания.
Световният ден на снега към този момент бе маркиран в Боровец през вчерашния ден. Домакините от Бороспорт бяха подготвили забавна стратегия за деца и родители – уроци, надпревари, открити лекции, презентации и препоръки за безвредно упражняване на обичаните зимни спортове. И тази година по време на снежния празник всички изцяло начинаещи можеха да се включат в безплатните ски и сноуборд уроци, които експертите от ски учебно заведение Бороспорт проведоха на писта " Рила " пред хотел " Рила ".  По време на празника на снега в Боровец  дневните карти за деца до 13 години бяха на символичната цена от 1 лев.

На Витоша Световния ден на снега бе маркиран на 18 януари (събота) с Витоша зимен фест. Петото издание на спортния празник включваше успореден слалом за деца, надпревари по ски алпинизъм, втурване с колела по сняг и ски тичане за юноши към хижа " Алеко ". Проявата за пета година бе под егидата на Sofia2018 - Европейска столица на спорта.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР