България се възприема като привлекателна туристическа дестинация и има добри

...
България се възприема като привлекателна туристическа дестинация и има добри
Коментари Харесай

"Галъп": България е с добри позиции в туризма

България се възприема като привлекателна туристическа дестинация и има положителни позиции в нашия кондензиран с туризъм район. Това демонстрират данните от изследване на „ Галъп интернешънъл “. То е извършено в интервала юни-юли тази година. Изследването обгръща 5000 души в Германия, Русия, Англия Румъния и Сърбия.

57% от пълнолетните жители на петте страни дават отговор позитивно на въпроса дали България е привлекателна туристическа дестинация, а 27% дават отговор негативно. Останалите се затрудняват да отговорят. Сравнена с останалите туристически страни в нашия район, България се класира доста покрай разнообразни от дълго време одобрени дестинации като Хърватия и Турция. Номер едно в нашия район остава Гърция, а надалеч зад нас остават Румъния и Сърбия.

Най-високо са оценили страната ни жителите на Румъния и Русия, само че очебийно позитивни оценки дават и жителите на Германия, Англия и Сърбия. Най-разколебани по отношение на атрактивността на България се оказват сърбите – едвам 48% споделят, че България е атрактивна, а 42% са на противоположното мнение.

Средно страната ни са посещавали към 22% от интервюираните жители в петте страни, като най-вече посетители са идвали от Румъния - 47% от запитаните в тази страна, или близо 10 милиона души, са посещавали България. Същото важи и за 24% от запитаните в Сърбия. Сред немските и британските жители надлежно 19% и 18% споделят, че са идвали у нас. След руснаците 9% са били в България.

В 85% от случаите посетилите страната ни дават отговор, че една от главните цели на визитите им у нас е била туризъм и отмора.

На въпрос „ Как бихте описали общите си усещания от България? ” 80% от посетилите страната ни дават отговор позитивно. Най-доволни от визитата си у нас са били руснаците, румънците и жителите на Англия. Малко по-резервирано дават отговор германците, само че и там процентът на далите отговор позитивно е висок - 67%.

Фактът, че близо 16 милиона германци, 12 милиона британци и 13 милиона руснаци са посещавали най-малко един път България слага страната ни в добра позиция в тези основни за нас туристически пазари. Основните ни съперници в региона – Гърция, Турция и Хърватия обаче, водят доста по-активна рекламна и маркетингова тактика и в това отношение България изостава, което задържа одобрения туристически капацитет на страната ни, означават от " Галъп ".

Проучването е извършено в интервала юни-юли тази година като част от програмата за районни проучвания на „ Галъп интернешънъл “. Изследването обгръща 5000 души в Германия, Русия, Англия Румъния и Сърбия. В тези страни са извършени национално представителни проучвания по методите лице в лице, телефонно изявление и онлайн изследване при извадка от 1000 души във всяка страна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР