България се стреми да води балансирана политика спрямо Русия. Това

...
България се стреми да води балансирана политика спрямо Русия. Това
Коментари Харесай

Борисов разясни проблемите пред енергийните проекти, подкрепи БСП за създаване на комисия за БНР

България се стреми да води уравновесена политика по отношение на Русия . Това разгласи от парламентарната естрада министър председателят Бойко Борисов по време на парламентарния надзор в петък.
Той отговори на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев, какви са взаимоотношенията сред България и Русия. По думите на Борисов страната ни е в положителни връзки с Москва и единственият нерешим проблем е неналичието на съгласие във връзка с оръжейните лицензии. България продължава да води договаряния по този въпрос.
Премиерът разяснява и двата огромни енергийни плана - " АЕЦ Белене " и " Турски поток ". По думите на Борисов, планът за създаване на втора атомна централа се е провалил преди години поради неналичието на изясненост за неговата цена.
Сега обаче хипотезата била друга - 12 компании аплайват за строителството на " Белене ". Премиерът още един път съобщи, че без Русия няма да може да бъде довършена централата, тъй като снабдител на реакторите за нея е точно съветската държавна компания " Росатом ".
Борисов също по този начин изясни, че строителството на българската част на Турски поток към този момент е почнала. Няма да бъде приключен плана до Нова година когато се чака да спре преноса на природен газ през Русия, само че и самата Сърбия няма да е подготвена до тогава .
Премиерът разяснява и глобите на Европа по отношение на Русия. По думите му, не е по силите на България да се намеси в позицията на Европейския съюз.
ГЕРБ ще поддържат предлагането на Българска социалистическа партия за сформиране на парламентарна анкетна комисия по проблема с БНР , при който излъчването на стратегия „ Хоризонт “ на националното радио беше спряно за няколко часа. Това разгласи в коридорите на Народното събрание министър председателят.
„ Ще помоля нашата парламентарна група да се причисли към анкетната комисия, която желаят сътрудниците от Българска социалистическа партия. Ще желая също Сметната палата да влезе и да ревизира цялото ръководство на БНР “, сподели министър-председателят.
С този началник на БНР в никакъв случай не съм се чувал и не съм приказвал за него, у вери за следващ път Борисов.
Като министър председател не мога да си разреша да разясня решение на български съд, каквото е това за предварителното избавление на Джок Полфрийман, всички знаем какъв е отговорът, само че аз не мога да си разреша да го кажа “, разяснява още министър-председателят.
Въпреки това той съобщи, че споделя мнението, което по-рано показаха представители на други политически групи, обявявайки се срещу решението на българския съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР