България се справи отлично през миналите години, изпълнени са всички

...
България се справи отлично през миналите години, изпълнени са всички
Коментари Харесай

Кандидат за шеф на ЕК: България изпълни всички критерии за Шенген

България се оправи чудесно през предишните години, изпълнени са всички критерии. Позицията на Европейската национална партия е, че Европа би трябвало да даде това, което даде обещание на бъларите ", съобщи претендентът за началник на Европейската комисия Манфред Вебер.

В речта си той прикани Европейският съвет да одобри България в Шенгенското пространство и направи пряка връзка сред сигурността в Европа и разширението на Шенген. Според него простанството осигурява обща база данни, с която страните да се справят много по-ефективно с престъпността.

Еврокомисията предложи увеличение на средствата за надзор на границите. Вебер настоя за солидарност в битката с незаконната миграция.

" Инициативата на Жан-Клод Юнкер дава явен знак, че това към този момент няма да е задача единствено на България, а общо изпитание на европейско равнище - посредством финансиране, посредством бюджета на Европейския съюз  и посредством активността на Фронтекс можем да споделим тежестта, която сега е в ръцете на българите ", безапелационен беше претендентът.

Сигурност и граничен надзор са едни от главните политики на унгарския министър председател Виктор Орбан, само че все пак Европарламентът гласоподава резолюция за активиране на член 7 против Унгария. Манфред Вебер подкрепя Орбан и счита, че неправителствените организации в Унгария са под опасност. По негови думи това не е дефинитивно решение, а покана за разговор.

" Основното ми обръщение е, че Европа би трябвало да остане дружно. Трябва да търсим единение. Аз съм строител на мостове, няма Европа на севера и юга, няма небогати и богати, има единствено една Европа - ние сме европейци и това желая да реализира като ръководител на Европейска комисия ", добави още Вебер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР