България се сдоби със статут на държава, свободна от класическата

...
България се сдоби със статут на държава, свободна от класическата
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Д-р Илиев съобщи пред БЛИЦ изключително важна новина за България в световен мащаб!

България се снабди със статут на страна, свободна от класическата чума по свинете. Радостната новина долетя от Париж, където сега се организира Асамблея на международната организация за сигурност на животните.

Новината, която е от извънредно значимо значение за стопанската система на България, бе доказана пред БЛИЦ от доктор Дамян Илиев, ръководител на Българската организация по сигурност на храните. В момента доктор Илиев е участник на интернационалния конгрес, който ще продължи няколко дни във френската столица.

" Новият статут, който България получава дава опция на нашата страна да търгува свободно с живи свине по целия свят. Това е нещо, за което страната ни се бореше повече от 10 години ", разяснява пред БЛИЦ от Париж доктор Дамян Илиев.

Принос за удобната развръзка по този проблем има и министър-председателят Бойко Борисов, който е непосредствен другар с президента на Франция Емануел Макрон.

Припомняме, че Макрон гостува на няколко пъти в България по покана на премиера Борисов и остана с извънредно топли усеща от визитата си в нашата татковина.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР