България се присъедини към декларация на Белгия, Дания, Финландия, Франция,

...
България се присъедини към декларация на Белгия, Дания, Финландия, Франция,
Коментари Харесай

България подписа декларация за спазване на върховенството на закона

България се причисли към декларация на Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Люксембург, Нидерландия, Португалия, Испания, Швеция, в която се упорства за съблюдаване на правилата на върховенството на закона в общността по време на пандемията.

"В тази невиждана обстановка е законно страните членки да одобряват изключителни ограничения за отбрана на своите жители и превъзмогване на рецесията. Въпреки това сме надълбоко загрижени за риска от нарушение на правилата на върховенството на закона, демокрацията и главните права, произлизащ от приемането на някои изключителни ограничения ", се споделя в декларацията.

Извънредните ограничения би трябвало да бъдат лимитирани до строго нужното, да имат симетричен и краткотраен темперамент, да се подлагат на постоянен надзор и да съблюдават гореспоменатите правила и отговорностите по интернационалното право. Те не би трябвало да лимитират свободата на изложение или свободата на медиите.

"Трябва да преодолеем тази рецесия дружно и дружно да поддържаме нашите европейски правила и полезности по този път. Поради това ние поддържаме самодейността на Европейската комисия за наблюдаване на изключителните ограничения и тяхното използване за да се подсигурява съблюдаването на главните полезности на Съюза, и приканваме Съвета по общи въпроси да се заеме с въпроса, когато е уместно ", настояха подписалите документа страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР