България се придвижва с 9 позиции напред и заема 39-о

...
България се придвижва с 9 позиции напред и заема 39-о
Коментари Харесай

България заема 39-о място сред 75 държави по условия за правене на бизнес

България се придвижва с 9 позиции напред и заема 39-о място измежду 75 страни по условия за правене на бизнес в шестото годишно издание на проучването "Индекс на работната мощ ". Изследването се организира от водеща компания - международен водач в решенията за работната мощ. Според показателя на работната мощ през предходната година Ирландия, Норвегия и Англия са най-хубавите пазари на труда.

България се изкачва с 9 позиции до 39-о място в света и заема 23-то място в районната ранглиста на работната мощ. Достъпът до гении с умения е приоритет за организациите, които желаят да построяват или уголемяват бизнеса си, разяснява БНР.

При индикатора "постоянна претовареност " страната ни заема 43-то място - с две позиции нагоре спрямо 2017 година в класацията на американската „ Менпауър груп “. На 52-ро място - с пет позиции нагоре, сме при нетрадиционната претовареност, която включва категории като "неформална работа ", "работа на цивилен контракт и повърхностен работен ден " и "временна претовареност ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР