България се превръща в атрактивна инвестиционна дестинация не само за

...
България се превръща в атрактивна инвестиционна дестинация не само за
Коментари Харесай

Френска компания ще инвестира над 5.5 млн. лв. в разширение на производството на самолетни части

България се трансформира в атрактивна капиталова дестинация освен за произвеждане на автомобилни елементи, само че и в различен високотехнологичен бранш, какъвто е самолетостроенето. Това разгласи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, който връчи документ за вложител клас А на „ Латекоер България “ ЕООД за капиталовия план „ Сглобяване на железни съставни елементи за носова част на аероплан AIRBUS A350 ".

Инвестицията по сертифицирания план е на стойност 5, 574 млн. лева, за разширение на производството на завода на френската компания в икономическата зона в Радиново. С реализирането му ще бъдат разкрити нови 35 работни места, към работещите към този момент близо 200 в производството. Целта на капиталовия план е пускане на сглобяване на железни съставни елементи за носова част на аероплан Airbus A350. Компонентите са нов вид артикул за сдружението, който не е създаван до момента.

Икономическият заместник- министър посочи, че страната ни е с най-голям кредитен рейтинг на Балканите, финансова и макроикономическа непоклатимост, квалифицирани фрагменти, а това е причина да дойдат от ден на ден вложители в бранша.

Зам.-министър Борисов посети и Фабриката на " Шнайдер " в с.Радиново, край Пловдив, която получава публично статут на Smart Factory, на вътрешно равнище в границите на групата Шнайдер Електрик. Този статут дава самопризнание на завода като демонстрационна фабрика-модел, поради внедрените високи технологии.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР