България се превръща в атрактивна инвестиционна дестинация не само за

...
България се превръща в атрактивна инвестиционна дестинация не само за
Коментари Харесай

Френската компания Латекоер ще инвестира нова 5,5 млн. лв. в авиозавода си край Пловдив

България се трансформира в атрактивна капиталова дестинация освен за произвеждане на автомобилни елементи, само че и в различен високотехнологичен бранш, какъвто е самолетостроенето. Това разгласи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, който връчи документ за вложител клас А на „ Латекоер България “ ЕООД за капиталовия план „ Сглобяване на железни съставни елементи за носова част на аероплан AIRBUS A350 ".

Инвеститорът - френската компания Latecoere, разгласи планове още при започване на март тази година да удвои потенциала си за произвеждане на авиационни съставни елементи край Пловдив. Инвестицията по сертифицирания план е на стойност 5, 574 млн. лева и е предопределена за разширение на производството на завода на френската компания в икономическата зона в Радиново. С него ще се започва сглобяването на железни съставни елементи за носова част на аероплан Airbus A350 - напълно нов артикул за сдружението, който не е създаван до момента. Разширяването на производството прибавя и нови 35 работни места към към този момент разкритите към този момент близо 200 в завода в Радиново

Развитието на на пловдивската компания е част от проекта " Трансформация 2020 " на групата Latecoere. Целта е да се подобрят средствата за произвеждане, а заводите да са покрай клиентите. Растежът на най-големия клиент - Airbus, e наложил нарастване на индустриалния потенциал в Европа. Новият цех край Пловдив дава отговор на тези потребности. Българското дружество разрешава да се затвори веригата с Франция и Чехия, тъй че да работят за един клиент. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР