България се превръща в атрактивна инвестиционна дестинация не само за

...
България се превръща в атрактивна инвестиционна дестинация не само за
Коментари Харесай

Френска компания ще инвестира над 5.5 млн. лв. в разширение на производството на самолетни части край Пловдив

България се трансформира в атрактивна капиталова дестинация освен за произвеждане на автомобилни елементи, само че и в различен високотехнологичен бранш, какъвто е самолетостроенето. Това разгласи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, който връчи документ за вложител клас А на „ Латекоер България " ЕООД за капиталовия план „ Сглобяване на железни съставни елементи за носова част на аероплан AIRBUS A350 ".
Инвестицията по сертифицирания план е на стойност 5, 574 млн. лева, за разширение на производството на завода на френската компания в икономическата зона в Радиново. С реализирането му ще бъдат разкрити нови 35 работни места, към работещите към този момент близо 200 в производството. Целта на капиталовия план е пускане на сглобяване на железни съставни елементи за носова част на аероплан Airbus A350. Компонентите са нов вид артикул за сдружението, който не е създаван до момента.
Икономическият заместник- министър посочи, че страната ни е с най-голям кредитен рейтинг на Балканите, финансова и макроикономическа непоклатимост, квалифицирани фрагменти, а това е причина да дойдат от ден на ден вложители в бранша.
Зам.-министър Борисов посети и Фабриката на " Шнайдер " в с.Радиново, край Пловдив, която получава публично статут на Smart Factory, на вътрешно равнище в границите на групата Шнайдер Електрик. Този статут дава самопризнание на завода като демонстрационна фабрика-модел, поради внедрените високи технологии.
По време на визитата беше подписано Споразумение за съдействие сред Българската организация за вложения и фабриката на „ Шнайдер Електрик България " ЕООД като демонстрационна фабрика по отношение на Smart Factory технологиите в България. " Вашият образец през днешния ден оказва помощ за построяването на интернационалния образ на България като отлична страна за вложения във високотехнологични производства ", акцентира Борисов.
По думите му от ден на ден компании в страната влагат във високи технологии и роботизация, което покачва добавената стойност на продукцията. " България се изкачва с 11 места в класацията за цифровизация на бизнеса през тази година ", добави той.

На събитието участваха още изпълнителният шеф на БАИ Стамен Янев, кметът на Пловдив Здравко Димитров и представители на френско-българската индустриална и комерсиална камара.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР