България се превърна в първата страна членка на ЕС, която

...
България се превърна в първата страна членка на ЕС, която
Коментари Харесай

България се прочу като първата страна от ЕС, предала на Китай заподозрян за корупция

България се трансформира в първата страна членка на Европейски Съюз, която е екстрадирала китайски служител, обвинен в корупция, заяви Китай, представен от " Reuters ".
Президентът на Китай Си Дзинпин предприе огромна акция за битка с корупцията, която се разгръща и до други страни. Заподозрени в корупция и стопански закононарушения в чужбина са екстрадирани в Китай.
Китай има неудовлетворителен триумф в съдействието си със западните страни, в това число Съединени американски щати, Канада и Австралия, където множеството от обвинените търсят леговище, тъй като тези държавни управления считат, че правосъдната система в Китай е непрозрачна и не е самостоятелна.
В малко известие Националната комисия за контрол на Китай разгласи, че Яо Цзинци е бил екстрадиран в Китай благодарение на България.
" За пръв път ние сполучливо екстрадирахме служител, обвинен в закононарушения, свързани с работата, от страна членка на Европейски Съюз ", се споделя в известието.
Яо Цзинци е служител в източната китайска провинция Джъдзян. Той е напуснал страната през декември 2005 година след следствие, че е взел рушвет, добавя комисията.
Яо Цзинци, който е търсен с Червена бюлетина на Интерпол, е арестуван от българската полиция на 17 октомври. По-късно съд в София утвърди изгонването му в Китай, отбелязва още китайската комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР